MENU

over een stap voor

hoe zijn wij ontstaan?

Een duidelijke visie over het bieden van psychologische en pedagogische hulp. Vanuit dit inzicht is Kinder- en Jeugdpraktijk Een Stap Voor ontstaan. Laagdrempelig contact, korte lijnen, het snel van start kunnen gaan, maatwerk en de anti-hokjes werkwijze staan in deze visie centraal. Dit laatste gaat over de 'helikopterview' kunnen behouden over de gehele ontwikkeling van een kind, in plaats van geisoleerd een diagnose af te vinken. Verder kijken dan je neus lang is, dat is waar kwalitatief sterke hulp in onze ogen om draait. 

 

De praktijk is gaandeweg gegroeid tot een deskundig team met daarbij jaarlijks een master staigiare vanuit de Universiteit Leiden. De praktijk heeft voor vijf gemeenten contracten afgesloten in Midden-Holland. Hierdoor kan Een Stap Voor vergoede hulp bieden vanuit de Basis-GGZ en de jeugdhulp. Naast de locatie in Reeuwijk is er inmiddels een tweede locatie aan toegevoegd. In Bodegraven op de Botter 17 zijn de deuren in augustus 2018 geopend. 

hoe werken wij?

Wij werken volgens de beroepscode van de Nederlandse Vereniging van Orthopedagogen en Onderwijskundigen. Daarbij is de overeenkomst tussen de orthopedagoog en de cliënt de erkende Algemene Voorwaarden van de Nederlandse Vereniging van Pedagogen en Onderwijskundigen (NVO) van toepassing. Klik hier om de voorwaarden te lezen. Alle professionals zijn daarbij geregistreerd bij het SKJ. 

Navigeer naar links
Navigeer naar rechts