Let op: de wachttijd is helaas opgelopen tot augustus/september

Direct aanmelden!

Tarieven en

Vergoeding

Wij bieden 100% vergoede hulp aan kinderen (tot 18 jaar) wanneer u in het bezit bent van een verwijzing van bijvoorbeeld huis- jeugd of kinderarts. Ook volstaat een beschikking vanuit het Sociaal team. Dit geldt voor kinderen en jongeren uit de regio Midden-Holland.

Particuliere hulp behoort tevens tot de mogelijkheden. Onderaan de pagina (even doorscrollen) kunt u onze tarieven vinden. Klik op de 'i' (informatieknop) voor meer informatie over hoe wij werken en wat uw kosten zijn. 

100% VERGOED

VIA EEN
VERWIJZING

Per januari 2015 zijn gemeenten in Nederland verantwoordelijk voor de bekostiging van jeugdhulp tot en met 18 jaar. Kinder- en Jeugdpraktijk Een Stap Voor biedt hulp aan dat valt onder de noemer: Basis-GGZ en Jeugd - Opvoedhulp. Wanneer u een verwijzing heeft van een huisarts, jeugdarts, kinderarts, medisch specialist wordt de hulp voor u vergoed. Ook kan het zijn dat u een beschikking ontvangt of bespreekt met het Sociaal-Team of wijkteam. In deze situatie zal de hulp tevens worden vergoed. Wij hebben contracten afgesloten met de gemeenten Midden-Holland. Hieronder valt: Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard, Waddinxveen en Zuidplas. Valt u buiten deze regio bieden wij hulp op ‘eigen initiatief’.

Direct aanmelden

861281f8-55f1-4768-ab6b-93b0cb6a4a9f

PARTICULIER

OP EIGEN
INITIATIEF AANMELDEN

U kunt er ook voor kiezen om uw kind op ‘eigen initiatief’ aan te melden. Hiermee wordt bedoelt dat u zonder een doorverwijzing van bijvoorbeeld een huis- of jeugdarts contact met ons opneemt. U ontvangt de rekening in plaats van de gemeente. Wij zien deze manier van aanmelden steeds vaker. Vooral als een klein zetje in de rug voldoende zou kunnen zijn. Wanneer ouders zich op eigen initiatief aanmelden zal er geen gegevensoverdracht plaats vinden met de gemeente, als ouder houdt u de regie volledig in handen. U ontvangt, wanneer u dit wenst, een offerte naar aanleiding van het intakegesprek. Op deze manier zijn de kosten voor de hulp voor u concreet in te schatten én overzichtelijk. Een intakegesprek duurt ongeveer 60-90 minuten. Ons tarief bedraagt € 95,- per 60 minuten. Als gezamenlijk wordt besloten de behandeling te starten zal er een beknopt behandelplan worden opgesteld. Hier rekenen wij 30 minuten voor oftewel € 42,50. De tarieven zijn gelijk voor zowel online als offline hulp. Onderaan de pagina (even doorscrollen) vindt u onze tarieven en meer informatie door op de 'i' te klikken. 

Direct aanmelden

Pedagogische hulp

EMDR BEHANDELING

AANMELDEN
NEW MOM TRAJECT

Waarbij hulp aan kinderen en jongeren via de gemeente verloopt, verloopt volwassenzorg via uw zorgverzekeraar. Wij hebben geen contracten afgesloten met zorgverzekeraars. De therapie zal daarom niet vergoed worden. Zorgverzekeraars vragen om een uitgebreide kwaliteitsstatuut en administratieve eisen voor volwassenen en deze hebben wij niet. Onze hulp is voornamelijk gericht op kinderen en jongeren waar andere regels van toepassing zijn. Neemt niet weg dat wij op inhoud ruim voldoende expertise hebben voor volwassenen. Wij kiezen er voor onze hulp daarom contractvrij - dus particulier zonder allerlei administratieve eisen - aan te bieden. Zo houden wij voldoende tijd vrij om onze aandacht aan de kwaliteit van de hulp te besteden.

Wanneer u de factuur toch wilt doorsturen naar de zorgverzekeraar is het belangrijk om voorafgaand aan de behandeling een verwijzing van bijvoorbeeld uw huisarts in bezit te hebben. Geeft het daarom bij START van het traject aan als u de rekening wilt indienen bij de zorgverzekeraar. U bent zelf verantwoordelijk voor de betaling van deze factuur, ongeacht de vergoeding van de zorgverzekeraar. 

U ontvangt de rekening maandelijks. EMDR is een kortdurende therapie waardoor 3 tot maximaal 7 sessies over het algemeen volstaan. Hierdoor blijven de kosten overzichtelijk en beperkt(er).

Direct aanmelden

EMDR-therapie

60 minuten - exclusief uitwerking of opstellen van behandelplan

INTAKEGESPREK

€ 65,-

Na het gesprek wordt gezamenlijk besloten of de behandeling van start zal gaan

Bij start zal een behandelplan opgesteld worden (30 minuten, €42,50)

BEHANDELING KIND & JEUGD

€ 95,-

Per sessie 50 minuten face to face - 10 minuten indirect (rapportage)

EIGEN INITIATIEF

INTELLIGENTIE ONDERZOEK

€ 550,-

Pakketprijs

Sessie: 50 minuten direct -10 minuten indirect

EMDR NEW MOM OF VOLWASSEN ZORG

€ 95,-

Geen vergoeding mogelijk zorgverzekeraar.

Doe-het-zelf-knop Upload verwijzing