Vanwege Corona hebben wij momenteel een wachttijd van minimaal 10 weken 

Direct aanmelden!

Tarieven en

Vergoeding

Wij bieden 100% vergoede hulp aan kinderen (tot 18 jaar) wanneer u in het bezit bent van een verwijzing van bijvoorbeeld huis- jeugd of kinderarts. Ook volstaat een beschikking vanuit het Sociaal team. Dit geldt voor kinderen en jongeren uit de regio Midden-Holland.

Particuliere hulp behoort tevens tot de mogelijkheden. Onderaan de pagina (even doorscrollen) kunt u onze tarieven vinden. Klik op de 'i' (informatieknop) voor meer informatie over hoe wij werken en wat uw kosten zijn. 

100% VERGOED

VIA EEN
VERWIJZING

Per januari 2015 zijn gemeenten in Nederland verantwoordelijk voor de bekostiging van jeugdhulp tot en met 18 jaar. Kinder- en Jeugdpraktijk Een Stap Voor biedt hulp aan dat valt onder de noemer: Basis-GGZ en Jeugd - Opvoedhulp. Wanneer u een verwijzing heeft van een huisarts, jeugdarts, kinderarts, medisch specialist wordt de hulp voor u vergoed. Ook kan het zijn dat u een beschikking ontvangt of bespreekt met het Sociaal-Team of wijkteam. In deze situatie zal de hulp tevens worden vergoed. Wij hebben contracten afgesloten met de gemeenten Midden-Holland. Hieronder valt: Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard, Waddinxveen en Zuidplas. Valt u buiten deze regio bieden wij hulp op ‘eigen initiatief’.

Direct aanmelden

Basis-GGZ en jeugd-opvoedhulp

PARTICULIER

OP EIGEN
INITIATIEF AANMELDEN

U kunt er ook voor kiezen om uw kind op ‘eigen initiatief’ aan te melden. Hiermee wordt bedoelt dat u zonder een doorverwijzing van bijvoorbeeld een huis- of jeugdarts contact met ons opneemt. Wij zien deze manier van aanmelden steeds vaker. Vooral als een klein zetje in de rug voldoende zou kunnen zijn. Wanneer ouders zich op eigen initiatief aanmelden zal er geen gegevensoverdracht plaats vinden met de gemeente, als ouder houdt u de regie volledig in handen. U ontvangt, wanneer u dit wenst, een offerte naar aanleiding van het intakegesprek. Op deze manier zijn de kosten voor de hulp voor u concreet in te schatten én overzichtelijk. Voor een intakegesprek rekenen wij een laagdrempelig tarief, namelijk € 65,-. Als gezamenlijk wordt besloten de behandeling te starten zal er een beknopt behandelplan worden opgesteld. Hier rekenen wij 30 minuten voor middels het standaard tarief. De tarieven zijn gelijk voor zowel online als offline hulp. Onderaan de pagina (even doorscrollen) vindt u onze tarieven en meer informatie door op de 'i' te klikken. 

Direct aanmelden

Pedagogische hulp

EMDR BEHANDELING

AANMELDEN
NEW MOM TRAJECT

Waarbij hulp aan kinderen en jongeren via de gemeente verloopt, verloopt volwassenzorg via uw zorgverzekeraar. Wij hebben geen contracten afgesloten met zorgverzekeraars. De therapie zal daarom niet 100% vergoed worden. Wel kunt u naderhand uw factuur indienen bij de zorgverzekeraar, waardoor u vaak nog een gedeelte vergoed krijgt. Hoeveel er vergoed wordt hangt sterk af van het type zorgverzekeraar, wanneer u twijfelt adviseren wij te bellen met de zorgverzekeraar. Wij kunnen dit niet voor u voorspellen.

Wanneer u de factuur wil doorsturen naar de zorgverzekeraar is het belangrijk om voorafgaand aan de behandeling een verwijzing van bijvoorbeeld uw huisarts in bezit te hebben. Geeft het daarom bij START van het traject aan als u de rekening wilt indienen bij de zorgverzekeraar. U bent zelf verantwoordelijk voor de betaling van deze factuur, ongeacht de vergoeding van de zorgverzekeraar. 

U ontvangt de rekening aan het einde van de behandeling.
EMDR is een kortdurende therapie waardoor 3 tot maximaal 7 sessies over het algemeen volstaan. Hierdoor blijven de kosten overzichtelijk en beperkt(er).

Direct aanmelden

EMDR-therapie

60 minuten - exclusief uitwerking of opstellen van behandelplan

INTAKEGESPREK

€ 65,-

Na het gesprek wordt gezamenlijk besloten of de behandeling van start zal gaan

Bij start zal een behandelplan opgesteld worden (30 minuten, €42,50)

BEHANDELING KIND & JEUGD

€ 85,-

Per sessie 50 minuten face to face - 10 minuten indirect (rapportage)

EIGEN INITIATIEF

INTELLIGENTIE ONDERZOEK

€ 550,-

Pakketprijs

Sessie: 50 minuten direct -10 minuten indirect

EMDR NEW MOM OF VOLWASSEN ZORG

€ 95,-

Geen vergoeding mogelijk zorgverzekeraar.

Doe-het-zelf-knop Upload verwijzing