Wij bieden nu ook EMDR-therapie aan voor moeders!

Direct aanmelden!

VISIE

HOE ZIJN WIJ ONTSTAAN?

Danielle Bax-Goedhart opende in 2014 de deuren van Kinder- en Jeugpraktijk Een Stap Voor. Haar eerdere werkervaring in grotere GGZ instellingen maakte dat zij het helemaal anders wilde doen. In haar oude werk kwam zij regelmatig ontevreden ouders tegen die zich een nummertje voelde. Het fabrieksmatige werken, de diagnose die soms al bij intake werd gesteld en de ingewikkelde communicatie ervaarde zij als zeer vervelend. Niet alleen voor zichzelf als professional maar ook voor de ouders en de kinderen. Zij besloot daarom ontslag te nemen en zich te oriënteren op hoe het anders zou kunnen. Haar ongenoegen over het werken in een instelling gaf haar de 'drive' om een eigen praktijk te openen, waardoor Een Stap Voor geboren werd!

Danielle heeft een duidelijke visie over het bieden van psychologische en pedagogische hulp. Laagdrempelig contact, korte lijnen, het snel van start kunnen gaan, maatwerk en de anti-hokjes werkwijze staan in deze visie centraal. Dit laatste gaat over de ‘helikopterview’ kunnen behouden over de gehele ontwikkeling van een kind, in plaats van geïsoleerd een diagnose af te vinken. Verder kijken dan je neus lang is, dat is waar kwalitatief sterke hulp in haar ogen om draait.

Een Stap Voor is door de jaren heen gegroeid tot een veelzijdig, energiek multidisciplinaire praktijk. Nog steeds geeft Danielle leiding binnen de praktijk waarin zij de kwaliteit en haar visie waarborgt.  

BASIS- GGZ EN JEUGDHULP

VERGOEDE
HULP

De praktijk is gaandeweg gegroeid met daarbij jaarlijks een master staigiare vanuit de Universiteit Leiden. De praktijk heeft voor vijf gemeenten contracten afgesloten in Midden-Holland. Hieronder valt: Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Waddinxveen, Zuidplas en Krimpenerwaard. Hierdoor kan Een Stap Voor vergoede hulp bieden vanuit de Basis-GGZ (plus) en de jeugdhulp. Naast de locatie in Reeuwijk is er een tweede locatie op de Botter 17 in Bodegraven. 

Direct aanmelden

Kinder- en Jeugdpraktijk Een Stap Voor

ALGEMENE VOORWAARDEN

HOE WERKEN
WIJ?

Wij werken volgens de beroepscode van de Nederlandse Vereniging van Orthopedagogen en Onderwijskundigen. Daarbij is de overeenkomst tussen de orthopedagoog en de cliënt de erkende Algemene Voorwaarden van de Nederlandse Vereniging van Pedagogen en Onderwijskundigen (NVO) van toepassing. Alle professionals zijn daarbij geregistreerd bij het SKJ.

lees onze algemene voorwaarden

Cognitieve gedragstherapie

Doe-het-zelf-knop Upload verwijzing