Let op: wij hanteren helaas een aanmeldstop t/m 15 juni 2024

Direct aanmelden!

VISIE

HOE ZIJN WIJ ONTSTAAN?

Danielle opende in 2014 de deuren van Kinder- en Jeugpraktijk Een Stap Voor. Haar eerdere werkervaring in grotere GGZ instellingen maakte dat zij het anders wilde doen. In haar oude werk kwam zij regelmatig ontevreden ouders tegen die zich een nummertje voelde. Het fabrieksmatige werken, de diagnose die soms al bij intake werd gesteld en de ingewikkelde communicatie ervaarde zij als zeer vervelend. Niet alleen voor zichzelf als professional maar ook voor de ouders en de kinderen. Zij besloot daarom te oriënteren op hoe het anders zou kunnen. Haar ongenoegen over het werken in een instelling gaf haar de 'drive' om een eigen praktijk te openen, waardoor Een Stap Voor geboren werd!

De praktijk is gaandeweg gegroeid tot een divers, energiek en veelzijdig team. Een Stap Voor heeft een duidelijke visie over het bieden van psychologische en pedagogische hulp. Laagdrempelig contact, korte lijnen, het snel van start kunnen gaan, maatwerk en de anti-hokjes werkwijze staan in deze visie centraal. Dit laatste gaat over de ‘helikopterview’ kunnen behouden over de gehele ontwikkeling van een kind, in plaats van geïsoleerd een diagnose af te vinken. Verder kijken dan je neus lang is, dat is waar kwalitatief sterke hulp in haar ogen om draait.

 

BASIS- GGZ EN JEUGDHULP

VERGOEDE
HULP

De praktijk is gaandeweg gegroeid tot een divers team met daarbij jaarlijks een master staigiare. De praktijk heeft voor vijf gemeenten contracten afgesloten in Midden-Holland. Hieronder valt: Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Waddinxveen, Zuidplas en Krimpenerwaard. Daarbij zijn er onlangs contracten afgesloten met regio Utrecht-West. Hierdoor kan Een Stap Voor vergoede hulp bieden vanuit de GGZ en de jeugdhulp. Naast de kleinere locatie in Reeuwijk is er een tweede locatie op de Botter 17 in Bodegraven. Dit pand heeft een grote gymzaal van 100m2 waar o.a. groepsbehandeling en psychomotorische therapie gegeven wordt. 

Kinder- en Jeugdpraktijk Een Stap Voor heeft een HKZ keurmerk en alle professionals staan daarnaast geregistreerd in het kwaliteitsregister (SKJ) dan wel BIG register. 

Hkz-keurmerk-zorg-en-welzijn-groot

Direct aanmelden

Danielle Goedhart-Bax

ALGEMENE VOORWAARDEN

HOE WERKEN
WIJ?

Wij werken volgens de beroepscode van de Nederlandse Vereniging van Orthopedagogen en Onderwijskundigen (NVO). Daarbij is de overeenkomst tussen de orthopedagoog en de cliënt de erkende Algemene Voorwaarden van de Nederlandse Vereniging van Pedagogen en Onderwijskundigen (NVO) van toepassing. Alle professionals zijn daarbij geregistreerd bij het SKJ of in het bezit van een BIG registratie.

lees onze algemene voorwaarden

Cognitieve gedragstherapie

Doe-het-zelf-knop Upload verwijzing