MENU

Workshops en lezingen

 

Wij verzorgen workshops en lezingen voor ouders én professionals binnen het onderwijs. Onderstaande onderwerpen houden ons als professionals bezig en deze kennis dragen wij daarom graag uit:

  • Opvoedingsverwarring: ''Wat werkt nu in de opvoeding passend bij de hedendaagse maatschappij?''
  • Hooggevoeligheid: ''Hooggevoelige eigenschappen omzetten van een last tot kracht'' 
  • Hoogbegaafdheid: ''Hoe support je je kind op positieve wijze?''
  • Oplossingsgericht en positief opvoeden: tips, trics en tools voor de hedendaagse opvoeding. 
  • Zelfvertrouwen: hoe kun je je kind hier als ouder in ondersteunen?
  • ADHD in de klas: ''Hoe ondersteun je als leerkracht een leerling effectief met een ADHD hulpvraag?''
  • Autisme in de klas: ''hoe ondersteun je als leerkracht een leerling effectief met een Autisme hulpvraag?''. 

Hoe werkt het?

Regelmatig plaatsen wij een oproepje via onze facebookpagina: 

https://www.facebook.com/kjp.eenstapvoor wanneer er een nieuwe worskhop voor ouders start. Houd onze facebook pagina in de gaten om up to date te bijven, tevens zal op deze pagina een aankondiging verschijnen. De workshops zijn meestal bedoeld voor een klein groepje (maximaal 12 personen) om op deze wijze trouw te blijven aan onze persoonlijke benadering en kwaliteit.

 

Voor professionals in het onderwijs (denk aan Interne Begeleiders of leerkrachten) verzorgen wij workshops op maat. De workshop 'ADHD in de klas' is bijvoorbeeld een workshop waarin professionals worden bijgeschoold over o.a. het onstaan, beloop en de kenmerken van ADHD. Maar belangrijker is nog, hoe kun je effectief een kind met de diagnose ADHD begeleiden in de klas? Leerkrachten hebben vaak een behoorlijke volle klas met leerlingen en bijkomende taken, waardoor tijdsdruk een grote rol speelt. Zeker gezien het huidige systeem, waarin passend onderwijs steeds meer op de voorgrond komt te staan. Deze workshop biedt handvatten voor de professionals. Wij verzorgen de workshop op aanvraag en bieden een offerte op maat aan. Dit geldt tevens voor de workshop 'Autisme in de klas'. 

 

Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.