MENU

ervaringen van ouders en kinderen bij een stap voor

 

Op deze pagina kunt u lezen hoe ouders en kinderen de hulp bij Een Stap Voor hebben ervaren. Uiteraard hebben wij de recensies geanonimseerd om de privacy te waarborgen. Ouders en kinderen hebben toestemming gegeven om de recensie te plaatsen op de website.

 

Stijn

Wij hebben onze zoon (9) laten onderzoeken omdat wij veel vragen hadden over zijn ontwikkeling. Hij vertelde vaak dat hij zich anders voelde dan andere kinderen, daar werd hij regelmatig verdrietig van. Ook zagen wij dat hij steeds meer ruzie kreeg omdat het samenspelen en samenwerken gewoon vaak niet goed verliep. Wij hadden zelf het vermoeden dat hij Autisme zou kunnen hebben, ons neefje heeft dit ook en wij herkende een hoop van zijn gedrag. Een Stap Voor heeft onze zorg uiterst serieus genomen en hier zorgvuldig naar gekeken in een onderzoek. Mijn zoon heeft de diagnose Autisme (in lichte vorm) gekregen en er is daardoor heel veel duidelijk geworden. We begrijpen hem nu ook beter. Ook blijkt hij behoorlijk slim te zijn. Mijn zoon snapt nu eindelijk waarom het in zijn hoofdje soms anders werkt. We hebben handvatten gekregen en uitleg gekregen over hoe hiermee om te gaan. Sindsdien is hij ook niet meer verdrietig! Hij voelde zich bij Een Stap Voor ook erg op zijn plek, hij ging er met plezier naar toe. Over Een Stap Voor zijn wij erg tevreden en wij zouden het daarom iedereen kunnen aanraden!

 

Mees

Lonneke bedankt voor je goede hulp! Verbazingwekkend om te zien hoe snel jullie hulp resultaat geeft. Ook al heeft Mees het heel snel opgepakt, jullie zijn het toch geweest die hem de goede denkrichting hebben gewezen. Nogmaals super bedankt.

 

Mees schrijft op zijn kaartje: Heel erg bedankt voor alles. Dankzij jullie hulp was ik niet zo zenuwachtig. Ik had een goed!

 

Lisa

Mijn dochter (6) en ik waren 'water en vuur'. Er hoefde maar iets te gebeuren en zij maakte iets los bij mij, zij triggerde een soort moedeloosheid. Ik beleefde steeds minder plezier aan de opvoeding. In eerste instantie schaamde ik mij hier voor, maar ik merkte ook wel dat onze band hierdoor alleen maar slechter werd. Ik heb uiteindelijk hulp gezocht bij Een Stap Voor, na een doorverwijzing van de huisarts werd alles gelukkig vergoed. Na zes gesprekken waren we eigenlijk al geholpen. Als ik had geweten dat het zo snel zou helpen had ik eerder aan de bel getrokken. Iemand even met je mee laten denken is zo slecht nog niet, zij hebben immers net even een andere frisse kijk op dingen. Ik heb het traject als heel fijn ervaren.

 

Joshua

Mijn zoon (12) moest op een gegeven moment naar de middelbare school en hij keek hier behoorlijk tegen op. Hij zat slecht in zijn vel en ontwikkelde steeds meer angsten. HIj leek op een gegeven moment wel voor alles bang! Hij kon doemdenken en trok dingen zich snel persoonlijk aan. Hij heeft Cognitieve Gedragstherapie gekregen bij Danielle en na een paar sessies zagen wij al duidelijk verbetering. Joshua zat een stuk beter in zijn vel, kon angsten bespreekbaar maken en dit relativeren. We konden na een stuk of 8 sessies Danielle alweer gedag zeggen. We zijn naar huis gegaan met handvatten (zodat wij hem ook af en toe weer eens kunnen helpen) en een kind met een stuk meer zelfvertrouwen!

 

Daphne

Onze dochter (16) is haar hele leven al een 'binnenvetter'. Ze zal niet zo snel vertellen wat haar dwars zit, ook al probeerde wij natuurlijk gesprekjes met haar aan te gaan. Wij zagen dat zij zich steeds meer terugtrok, op haar kamer zat en veel sliep. Natuurlijk hoort dit ook wel een beetje bij de pubertijd, maar wij vonden haar toch een soort van somber. We hebben dit besproken met de huisarts en hij gaf aan dat wij bij Een Stap Voor terecht konden. Dit hebben wij gedaan en wij zijn nog elke dag blij met die stap! Ze bleek inderdaad somber en er bleken dingen te spelen (uit het verleden) die zij zelf nog geen plekje had kunnen geven. Als jongeren 16 zijn hoeven ouders geen handtekening meer te zetten of iets dergelijks, Daphne mocht zelf bepalen volgens de wet wat zij wilde voor therapie. Ik vond het als ouder heel erg fijn dat ik wél op de hoogte werd gehouden van de behandeling door de therapeut en dat zij regelmatig overlegde met Daphne of ik er even bij aan mocht sluiten. Onze band is hierdoor versterkt en ik kan haar nu veel beter helpen.

 

Heb jij hulp ontvangen bij ons? Of heeft u een ervaring opgedaan in onze praktijk? Stuur ons een mailtje (info@een-stap-voor.nl) en wij plaatsen uw ervaring graag op onze website.