Per 1 februari 2024 kunt u zich weer aanmelden in onze praktijk!

Direct aanmelden!

Supervisie tweedaagse - blended

Ben jij als orthopedagoog of psycholoog op zoek naar professionele verdieping waarin ‘doen en ervaren’ centraal staat? Wil jij meer uit je hoofd en meer in je lijf zitten? En belangrijker nog: sta jij ervoor open een verdiepingsslag te maken in jouw professionele ontwikkeling? Lees dan verder over onze supervisie tweedaagse in Bodegraven.

De tweedaagse supervisie wordt georganiseerd door supervisoren Carolien & Danielle. De tweedaagse is 'blended' omdat het grootste gedeelte live plaats vindt maar ook een gedeelte online.

Waaorm een tweedaags supervisie traject?

Carolien en Danielle zijn van mening dat er meer plek mag zijn voor het lichaamsgerichte stuk in ons werk. We werken met ons hoofd maar wat zegt ons lijf? Welke sensaties voel je wanneer je grens wordt bereikt, wat zegt je onderbuik en hoe integreren wij deze signalen in ons cognitieve werk? Het lichaamsgerichte thema loopt als een rode draad door de supervisie tweedaagse heen. Daarbij komt dat een 'tweedaagse' zich uitstekend leent om je echt eens uitvoerig onder te dompelen in reflectie en groei. Twee dagen lang aan de slag met je professionele ontwikkeling zonder onderbroken te worden door andere meetings, telefoontjes of clientafspraken. Daarbij komt dat je nog een voor- en na bijeenkomst volgt, waardoor je de verdieping iets breder over de tijd trekt en er ook voldoende tijd is voor bezinning en toepassing. 

Programma

De tweedaagse is voor maximaal zes supervisanten. Voorafgaand heeft iedereen een individuele supervisie kennismaking gehad waarin o.a. doelen zijn bepaald en thema’s zijn verkend. Daarbij is er een (online)bijeenkomst om kennis te maken met de groep, doelen te delen en het programma door te lopen. 

We gaan op de eerste dag gelijk aan de slag in onze ruime gymzaal. Dit doen we niet alleen door te praten maar juist door te doen: boksen! We gaan hiermee de bewustwording versterken van spanning/ontspanning in het lijf, ontlading en regulatie. We splitsen vervolgens op in groepjes van 3 waarin casuïstiek en thema's ingebracht worden. Op de eerste dag gaan we onze smaakpapillen prikkelen door te lunchen bij Restaurant Bij Robbert. Wij vinden dat zo'n inspannende dag samen moet gaan met genieten en ontspannen. 

Op dag twee maken wij een flinke wandeling in het prachtige plassengebied in Reeuwijk om uiteindelijk van een lunch te genieten.. Tijdens de wandeling gaan we aan de slag met de natuur en thema’s zoals self-care en het (ver)dragen van (een groot) verantwoordelijkheidsgevoel in ons werk. In de middag splitsen wij wederom op in groepjes om casuïstiek en situaties in te brengen.

Na deze twee dagen vindt er een online ochtend plaats en daarna een individueel afsluitende sessie. Hierin wordt teruggeblikt, gereflecteerd (wat heeft het je opgeleverd in het hier en nu) en geevalueerd. 

Supervisie tweedaagse

Praktisch

In totaal telt het traject 25 uren, deze uren omvatten individuele momenten met de supervisor (bij start en einde) alsmede groepssupervisie. Omdat het deels groepssupervisie betreft wordt er 80% van de punten toegekend. In totaal heb je na dit traject 20 punten behaald voor SKJ en NVO. NIP is ook welkom echter geldt dat deze punten tellen als 12,5 volgens NIP reglementen. Het belooft een mooie tweedaagse te worden, Carolien en Danielle kijken er naar uit!

Data voorjaarseditie 2024 - VOL

  • Individuele kennismaking en verkennen doelen supervisie (ONLINE) - inplannen in overleg tussen 1-15 mei.
  • Kennismaking groep op woensdagavond 15 mei van 19:00-21:00 (ONLINE).
  • Tweedaagse op donderdag 30 mei en vrijdag 31 mei van 09:00-17:00 op locatie in Bodegraven (Botter 17). 
  • Terugkom ochtend groep (ONLINE) - woensdag 19 juni van 09:00-11:30.
  • Eindsupervisie (ONLINE) - individueel - tijd/datum nader te bepalen.

Data zomereditie 2024 - NOG SLECHTS 1 PLEK

  • Individuele kennismaking en verkennen doelen supervisie (ONLINE) - Wordt in augustus ingepland. 
  • Kennismaking groep op donderdagavond 29 augustus van 19:00-21:00 (ONLINE)
  • Tweedaagse op donderdag 5 september en vrijdag 6 september van 09:00-17:00 op locatie in Bodegraven (Botter 17). 
  • Terugkom ochtend groep (ONLINE) - woensdag 18 september van 09:00-11:00.
  • Eindsupervisie (ONLINE) - individueel - tijd/datum nader te bepalen in de maand september. 

Kosten:

Het gehele traject (inclusief tweemaal verzorgde lunch) bedraagt in totaal 1700,- per supervisant. Wij rekenen 85,- per SKJ/NVO punt. We hebben een flyer gemaakt die gemakkelijk door te sturen is naar collega's die ook geinteresseerd zijn, naar werkgevers of voor jezelf. Download HIER de flyer. 

Heb jij interesse, vragen of wil jij je aanmelden? Stuur een mailtje naar danielle@een-stap-voor.nl of carolien@een-stap-voor.nl. Bij voldoende deelnemers (minimaal 4) zal de groep van start gaan. Wil je meedoen maar kun je helaas echt niet op bovengenoemde data? Mail ons dan alsnog zodat je op de lijst komt voor een volgende supervisie tweedaagse.
Caro en danielle

 

Doe-het-zelf-knop Upload verwijzing