Let op: de wachttijd is helaas opgelopen tot augustus/september

Direct aanmelden!

15 juli 2021

Relaxed op vakantie met kinderen


HOE RELAXTER JIJ, HOE RELAXTER JE KIND

“Een goed begin is het halve werk. Als je zelf niet relaxed bent, voelen je kinderen dit haarfijn aan. Dit helpt meestal niet mee. Het gaat ook om je eigen planning en organisatie. Probeer dingen op tijd in te pakken, een route uit te stippelen, iets eerder te vertrekken.”

LOCATIE EN MINDSET

“Het is handig een vakantie te kiezen die een beetje bij het kind past. Ik kan me voorstellen dat als je jonge kinderen hebt, het fijn is om in een kindervriendelijke omgeving te staan. Dit, in plaats van een chique hotel waar stilte gewenst is tijdens het avondeten”, noemt Daniëlle als voorbeeld. “Verwachtingsmanagement en mindset zijn belangrijk. Soms is het misschien goed om bepaalde verwachtingen te temperen.”

VOORSPELBAAR

“Het kan ook heel handig zijn om de vakantie een beetje voorspelbaar te maken, zeker voor de kids en ouders die daar gevoelig voor zijn. Maak een boekje over de vakantie of neem in de ochtend eens door met je kind wat je die dag gaat doen. Enige structuur aanbrengen voorkomt teleurstelling en boze gezichten.”

VERWACHTINGEN

Het is belangrijk te noemen wat je van je kinderen verwacht. Ga je naar een museum op vakantie; zeg dan niet wat ze niet moeten doen, zoals ‘niet schreeuwen’. Zeg juist wat ze wat ze wel moeten doen, zoals ‘praat zachtjes’. Dan doen ze dat laatste sneller.”

“Tuurlijk, het leven draait heus niet alleen om het aanpassen aan je kind, maar als je op vakantie bent is politieagentje spelen het laatste wat je wilt. Cliché, maar als je kinderen het naar hun zin hebben, heb je dat zelf ook.”

Deze blog is geschreven voor Rebo-Nieuws kids.
Danielle Bax-Goedhart, Praktijkhouder/Orthopedagoog

delen? graag!   

Blogs die je ook interessant zult vinden

Doe-het-zelf-knop Upload verwijzing