WIj hebben een aanmeldpauze van 28 oktober t/m 1 januari 2023. Op 2 januari kunt u zich weer aanmelden via het aanmeldformulier.

Direct aanmelden!

Meest gestelde vragen

Hieronder kunt u de meest gestelde vragen vinden.

Hoe meld ik mijn kind aan? 
Wij hanteren een aanmeldpauze van vrijdag 28 oktober t/m 1 januari 2023. Momenteel staan er zodanig veel kinderen en ouders op onze wachtlijst waardoor de wachttijd fors uitloopt. Tijdens de aanmeldpauze nemen wij de tijd om de wachtlijst zorgvuldig aan te pakken en in januari weer met een behapbare wachttijd aan de slag te kunnen gaan. Wij verwijzen u door naar de volgende aanbieders: Praktijk Ad Adstra, Youp, De Praktische GGZ, PHH Haastrecht of Impegno. U kunt zich na 2 januari weer aanmelden via ons aanmeldformulier. U ontvangt vervolgens binnen drie werkdagen een mail met informatie over onze praktijk en de wachttijd. Wij vragen u deze mail goed door te lezen. Bij acute zorgen raden wij u aan dit te bespreken met uw huisarts, kinderarts of het sociale team. 

U kunt zich na 2 januari weer aanmelden via ons aanmeldformulier. U ontvangt vervolgens binnen drie werkdagen een mail met informatie over onze praktijk en de wachttijd. Wij vragen u deze mail goed door te lezen. Bij acute zorgen raden wij u aan dit te bespreken met uw huisarts, kinderarts of het sociale team. 

Doen jullie ook onderzoek naar ADHD of autisme? 
Ja, dat doen wij. Wanneer er vragen ontstaan over de ontwikkeling van een kind kan onderzoek helpend zijn. Het breed in kaart brengen van de ontwikkeling kan richting en duidelijkheid geven voor aanpak en/of behandeling. Middels (diagnostisch) onderzoek wordt geprobeerd om de vraag “wat is er aan de hand?” te beantwoorden. Tijdens onderzoek houden wij onze professionele blik breed. Dat wil zeggen dat wij de gehele unieke ontwikkeling onder de loep nemen. Het doel is om vervolgens met elkaar te komen tot een gedeelde visie op wat er allemaal (mee)speelt in het functioneren van het kind. Het is mogelijk dat hier een diagnose uit naar voren komt, zoals ADHD of autisme. Hier staren wij ons niet blind op, onze blik blijft breed en dynamisch. Vanuit het onderzoek ontstaan er handvatten een aanknopingspunten voor verdere behandeling. Wij zien onderzoek dan ook vaak als een ‘startpunt’ en niet zozeer als ‘einddoel’.

WAT VOOR SOORT ONDERZOEK?

  • Screenend onderzoek
  • Breder diagnostisch onderzoek
  • Intelligentie onderzoek middels WISC-V of WPPSI-III

Bieden jullie vergoede hulp of moeten wij dit zelf betalen? 
Wij bieden 100% vergoede hulp aan kinderen (tot 18 jaar) wanneer u in het bezit bent van een verwijzing van bijvoorbeeld huis- jeugd of kinderarts. Ook volstaat een beschikking vanuit het Sociaal team. Dit geldt voor kinderen en jongeren uit de regio Midden-Holland, gemeente: Bodegraven-Reeuwijk, Krimpenerwaard, Gouda, Zuidplas en Waddinxveen. Komt u daarbuiten? Dan wordt de hulp helaas niet vergoed maar zou u de hulp zelf kunnen bekostigen. Kijk hiervoor op onze tarieven pagina. 

Ik kom uit Boskoop, word jullie hulp vergoed? 
Nee, helaas wordt hulp aan kinderen uit Boskoop niet vergoed. Dit komt omdat Boskoop buiten de regio valt. GO! voor jeugd biedt jeugdhulp in de gemeenten Alphen aan den Rijn en Kaag en Braassem. Helaas mag dit ook niet wanneer een kind op school zit in bijvoorbeeld Reeuwijk of Gouda want het gaat om de woonplaats waar het kind staat ingeschreven. 

Wij hebben geprobeerd contracten af te sluiten bij GO! voor jeugd (zodat de kinderen en jongeren uit Boskoop ook geholpen kunnen worden door ons) maar helaas is dit niet mogelijk. Alsnog zien wij regelmatig kinderen en jongeren uit Boskoop, ouders betalen dan zelf de hulp. Kijk dan wel even op onze tarieven pagina zodat je niet voor een vervelende financiele verrassing komt te staan. 

Wij vermoeden hoogbegaafdheid bij ons kind, doen jullie hier onderzoek naar? 
Wij houden onze blik breed tijdens onderzoek, ook de intelligentie nemen wij mee in een mogelijke verklaring van klachten. Lees HIER onze blog zodat u zicht heeft op onze visie rondom hoogbegaafdheid en/of een hoog ontwikkelingspotientioneel. 

Mijn vraag staat er niet bij
Staat uw vraag er niet bij? Dan kunt u ons natuurlijk mailen, what's appen of telefonisch bereiken. Wij zijn vijf dagen per week telefonisch bereikbaar. Op onderstaande dagen en tijden zit er direct iemand voor u klaar om u telefonisch te woord te staan en met u mee te denken:

DINSDAG 09:00-  14:00
WOENSDAG 09:00 - 11:30  
DONDERDAG 09:00 - 14:00


Op andere dagen/tijden kan het gebeuren dat onze professionals op dat moment net even in gesprek zijn, u wordt dan zo snel als mogelijk teruggebeld.

Doe-het-zelf-knop Upload verwijzing