Let op: wij hanteren helaas een aanmeldstop t/m 15 juni 2024

Direct aanmelden!

Meest gestelde vragen

Hieronder kunt u de meest gestelde vragen vinden.

Hoe meld ik mijn kind aan? 
U kunt zich aanmelden via ons aanmeldformulier. U ontvangt vervolgens binnen drie werkdagen een mail met informatie over onze praktijk en de wachttijd. Wij vragen u deze mail goed door te lezen. Bij acute zorgen raden wij u aan dit te bespreken met uw huisarts, kinderarts of het sociale team. 

In welke regio moet je woonachtig zijn om de hulp vergoed te krijgen? 
Wij zijn gecontracteerd met regio Midden-Holland en Utrecht-West. Dat betekent dat de psychologische of pedagogische hulp voor Kind & Jeugd vergoed wordt middels een verwijzing of beschikking. 

Onder Midden-Holland valt: Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard, Waddinxveen en Zuidplas. Ook ouders en kinderen van buiten de regio zijn van harte welkom middels een particulier traject. Onder Utrecht-West valt Woerden, Linschoten, Oudewater, Montfoort, Zegveld en De Ronde Venen. We hebben géén contract met Utrecht-Stad (waaronder o.a. Vleuten en Leidsche Rijn) en geen contract met Boskoop. 

Doen jullie ook onderzoek naar ADHD of autisme? 
Ja, dat doen wij. Wij verrichten diagnostisch onderzoek maar wegen voorafgaand met ouders af of dit gepast is. Dit doen wij aan de hand van onze brochure die u HIER kunt lezen. Immers, een 'ADHD' of 'autisme' vaststellen heeft voordelen maar ook een heleboel nadelen. In onze brede blik kijken we niet alleen naar het kind, maar ook naar het systeem om het kind heen zoals ouders/gezin en school. Wij zien onderzoek dan ook vaak als een ‘startpunt’ en niet zozeer als ‘einddoel’.

Bieden jullie vergoede hulp of moeten wij dit zelf betalen? 
Wij bieden 100% vergoede hulp aan kinderen (tot 18 jaar) wanneer u in het bezit bent van een verwijzing van bijvoorbeeld huis- jeugd of kinderarts. Ook volstaat een beschikking vanuit het Sociaal team. Dit geldt voor kinderen en jongeren uit de regio Midden-Holland: Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard, Waddinxveen en Zuidplas. Onder Utrecht-West valt Woerden, Linschoten, Oudewater, Montfoort, Zegveld en De Ronde Venen. We hebben géén contractmet Utrecht-Stad (waaronder o.a. Vleuten en Leidsche Rijn) en geen contract met Boskoop. 

Komt u daarbuiten? Dan wordt de hulp helaas niet vergoed maar zou u de hulp zelf kunnen bekostigen. Kijk hiervoor op onze tarieven pagina. 

Ik kom uit Boskoop maar mijn kind zit in Reeuwijk op school, is de hulp dan vergoed? 
Nee, helaas wordt hulp aan kinderen uit Boskoop niet vergoed. Dit komt omdat Boskoop buiten de regio valt. GO! voor jeugd biedt jeugdhulp in de gemeenten Alphen aan den Rijn en Kaag en Braassem. Helaas mag dit ook niet wanneer een kind op school zit in bijvoorbeeld Reeuwijk of Gouda want het gaat om de woonplaats waar het kind staat ingeschreven. 

Wij hebben geprobeerd contracten af te sluiten bij GO! voor jeugd (zodat de kinderen en jongeren uit Boskoop ook geholpen kunnen worden door ons) maar helaas is dit niet mogelijk. Alsnog zien wij regelmatig kinderen en jongeren uit Boskoop, ouders betalen dan zelf de hulp. Kijk dan wel even op onze tarieven pagina zodat je niet voor een vervelende financiele verrassing komt te staan. 

Wij vermoeden hoogbegaafdheid bij ons kind, doen jullie hier onderzoek naar? 
Wij houden onze blik breed tijdens onderzoek, ook de intelligentie nemen wij mee in een mogelijke verklaring van klachten. Lees HIER onze blog zodat u zicht heeft op onze visie rondom hoogbegaafdheid en/of een hoog ontwikkelingspotentioneel. 

Mijn vraag staat er niet bij
Staat uw vraag er niet bij? Dan kunt u ons natuurlijk bellen of mailen. Wij zijn vijf dagen per week telefonisch bereikbaar. Op onderstaande dagen en tijden zit er direct iemand voor u klaar om u telefonisch te woord te staan en met u mee te denken:

DINSDAG 09:00-  14:00
WOENSDAG 09:00 - 11:30  
DONDERDAG 09:00 - 14:00


Op andere dagen/tijden kan het gebeuren dat onze professionals op dat moment net even in gesprek zijn, u wordt dan zo snel als mogelijk teruggebeld.

Doe-het-zelf-knop Upload verwijzing