Wij bieden nu ook EMDR-therapie aan voor moeders!

Direct aanmelden!

Online - interactief

Het Gevoelige kind 

Wil jij meer leren over de gevoeligheid van jouw kind? Wil jij met deze kennis praktisch aan de slag zodat je kind weer in zijn of haar kracht kan staan? Zijn onderstaande punten (deels) herkenbaar bij jouw kind? 

 • Heeft de tijd nodig om aan een nieuwe situatie te wennen.
 • Lijkt veel te onthouden, vooral binnen sociale situaties.
 • Stelt regelmatig diepzinnige vragen.
 • Raakt overprikkeld, hierdoor ontstaan emotionele driftbuien
 • Maakt zich vaak of snel zorgen.
 • Kan labeltjes of stugge spijkerbroeken slecht verdragen. 

Yes, dan is deze interactieve webinar op donderdagavond 17 december geschikt voor jou! De webinar is te volgen voor ouders, opvoeders, leerkrachten en andere geinteresseerden. De inhoud richt zich voornamelijk op kinderen in de basisschool leeftijd.

Hooggevoelig, hoogsensitief of gevoelig?

Gevoelige kinderen worden ook wel eens hoog-gevoelig of hoogsensitief genoemd. Binnen de webinar wordt gepraat over het gevoelige kind. Wat voor label of naam je er aan hangt vinden wij niet zo belangrijk. Het gaat ons vooral om dat er erkenning is voor de eigenschap 'gevoeligheid' die bij een kind kan horen.  

Gevoelige kinderen observeren en reflecteren voor ze handelen, zijn zeer sensitief en raken soms snel overprikkeld. Hierdoor kunnen er boze buien ontstaan. We noemen dit ook wel gevoelig met een sterke wil. Gevoeligheid is een karaktereigenschap. Een kind wordt met deze eigenschap geboren, dit wordt niet aangeleerd of gecreëerd door een omgeving. Net zoals een kind geboren kan worden met creatieve of muzikale aanleg, worden anderen geboren met een fijngevoelig zenuwstelsel, waardoor prikkels uit de omgeving een diepere indruk maken. Hierdoor hebben zij meer tijd en rust nodig om deze te verwerken. 

Onderwerpen die aan bod komen tijdens onze webinar

 • Wat zien we bij gevoelige kinderen?
 • Voelsprieten
 • Prikkels en de verwerking hiervan
 • Sterke wil
 • Emotionele (woede)uitbarstingen
 • Straffen, belonen & vergroten van zelfvertrouwen

Bonus: ouder-kind werkboek & educatieve filmpjes

Na deze interactieve webinar ben je in staat om aan te sluiten bij wat jouw kind nodig heeft. Een leuke bonus is dat je ook nog een digitale ouder-kind werkboek vie-va-voelsprieten ontvangt. In het werkboek ga je aan de slag met het maken van tekeningen, opdrachten en het doen van oefeningen! Daarbij ontvang je nog een aantal educatieve filmpjes over o.a. sterke wil, straffen/belonen, uit de negatieve cirkel, stimuleren van zelfvertrouwen en omgaan met intense gevoelens. 

De kosten voor de webinar bedragen € 24,50-, uiteraard mag je als ouder(s) beide deelnemen. 

Aanmelden kan nog!
Vul ons algemene aanmeldformulier in (mag beknopt, graag aangeven dat je mee wilt doen aan de webinar). Stuur je liever een mailtje? Dat kan natuurlijk: info@een-stap-voor.nl. Graag naam, voornaam en telefoonnummer in de mail vermelden. Na het invullen van het formulier of het versturen van een mailtje ontvang je van ons een bevestiging van deelname. 

Volg ons op instagram of facebook om op de hoogte te blijven van nieuwe webinars, cursussen en trainingen. 

Gevoelige kinderen

donderdag 17 December 19:30-21:15

U ontvangt tijdig een link via ZOOM (gemakkeljk mee te werken online). De kosten bedragen € 24,50- p.p. Inclusief ouder-kind werkboek & educatieve filmpjes. 

Meld je hier aan voor deze training

Doe-het-zelf-knop Upload verwijzing