Vanwege Corona hebben wij momenteel een wachttijd van minimaal 10 weken 

Direct aanmelden!

online training ouder en kind

Zelfbeeld
Versterken

Zie je al een langere tijd dat je kind geen realtistisch zelfbeeld heeft? Kijkt hij of zij vaak negatief naar zichzelf? Wil jij je kind hier graag bij helpen? En is jouw kind tussen de 8 en de 12 jaar? Lees dan vooral verder.

Wij bieden nu deze online training aan waarin gewerkt kan worden aan het zelfbeeld. Dit programma is samengesteld en geschreven door Therapieland, waarbij de kennis van Carolien Hooijmans is gebruikt om ervoor te zorgen dat de juiste informatie op de juiste manier wordt aangeboden.

kindprogramma

Het programma is geschreven voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar die graag een meer realistisch en positiever zelfbeeld willen ontwikkelen. Het kind start met psycho-educatie over zelfbeeld aan de hand van een animatie over het dierenrijk. In iedere stap komen de dieren uit het dierenrijk terug: zij voorzien de cliënt van voorbeelden en tips. Hierna kijken ze naar hun binnen -en buitenkant en stellen ze doelen aan de hand van een wensboom.

In de volgende sessie ziet het kind een tweede animatie over een situatie in het dierenrijk waarin uitleg wordt gegeven over Cognitieve Gedrags Therapie (CGT). In deze sessie leert uw kind meer grip te krijgen op gedachten en gevoelens en het eigen gedrag bij moeilijke momenten. Door het programma heen zitten veel opdrachten om de positieve aandacht te trainen, zoals het maken van een leuke-momenten-dagboek, het gebruiken van helpende gedachten, het herkennen van positieve gevoelens en het ontvangen van complimenten.

Gedurende het programma wordt er stilgestaan bij de persoonlijke doelen van je kind.

ouderprogramma

Als ouders is het zeer waardevol om op de hoogte te zijn van wat een negatief zelfbeeld inhoudt en hoe je hier het beste mee om kunt gaan. In dit programma geven we je uitleg over wat zelfbeeld is en hoe een negatief zelfbeeld ontstaat. Je leert wat de gevolgen zijn en hoe jij als ouder jouw kind het beste kunt ondersteunen. We spreken jouw kind, voor het gemak, aan met ‘hij’, maar als jij een dochter hebt, kun je daar natuurlijk ook ‘zij’ invullen. Naast jouw programma, kan jouw kind een eigen programma volgen. Door middel van filmpjes, animaties, oefeningen en hulp van de omgeving leert jouw kind dan stapjes te zetten naar een positiever zelfbeeld. Als ouder heb jij hier een groot aandeel in, heel veel succes.

Hoe en wat?

De sessies zijn volledig digitaal/online. Dit betekent dat je zelf kunt bepalen wanneer én hoelaat je kunt werken aan het programma. Het programma wordt begeleid door een therapeut die uitleg geeft door het gehele programma. De tijd dat je in het programma kunt werken is onbepaald, dit betekent dat je zolang in het programma kunt werken als je zelf wilt.

 wij doen mee!

Cognitieve gedragsĀ­therapie

kosten

Wij bieden het ouder-kind programma voor een totaalprijs van €39,50,-

Aanmelden kan simpel door te mailen naar info@een-stap-voor.nl en hierbij aan te geven dat je aan de slag zou willen met het zelfbeeldprogramma. Je ontvangt een factuur van onze administratie en vervolgens een link naar het ouder- en kindprogramma in je mailbox. Het zou kunnen dat de link (via Therapieland) in je 'spam' terecht is gekomen.

Extra nodig?

Mocht je als ouder of het kind behoefte hebben aan extra informatie of tips naderhand kan er altijd een afspraak ingepland worden. Hiervoor gelden de gebruikelijke tarieven. Mocht er meer nodig zijn kan dit overlegd worden met de huisarts waardoor de aanvullende hulp vergoed zou kunnen worden.

 

Meld je hier aan voor deze training

Doe-het-zelf-knop Upload verwijzing