Onze huidige wachttijd bedraagt momenteel 4-6 maanden. 

Direct aanmelden!

psychomotorische therapie

reguleren kun je leren

‘Reguleren kun je leren’ is een groepsbehandeling (acht sessies + een ouderbijeenkomst) voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar die moeite hebben hun emoties te reguleren. Met emotieregulatie bedoelen wij het omgaan met emoties die gedurende de dag bij je opkomen/oplopen.

Wat leren kinderen in de behandeling?
In de groepsbehandeling is allereerst aandacht voor lichaamsbewustwording (daar “voel” je meestal letterlijk het gevoel) met als doel om te leren herkennen wat er gebeurd in je lijf bij welke emotie. Vervolgens wordt geoefend en geëxperimenteerd met verschillende manieren hoe je met deze (oplopende) emotie kan omgaan. Het kind zal leren herkennen wat er bij hem/haar gebeurt en wat hij/zij kan doen. Er wordt in de sessies gebruik gemaakt van psycho-educatie in de vorm van speelse uitleg over de werking van emoties. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van psychomotorische werkvormen waarbij ervaringsgericht werken centraal staat. Minder praten méér doen! In de behandeling worden ouders betrokken om hen handvatten te geven om hun kind te helpen reguleren. We zien een rol voor ouders als belangrijke co-regulator en zullen hen hierin ondersteunen.

Groepsbehandeling gebaseerd op psychomotorische therapie
Psychomotorische therapie kan worden ingezet bij emotionele en sociale- en gedragsproblemen van kinderen en jongeren. Psychomotorische therapie is een ervaringsgerichte therapie die gebruik maakt van bewegingsactiviteiten en lichaamsgerichte oefeningen. De psychomotorisch therapeut helpt de kinderen en jongeren om van deze ervaringen te leren en thuis of op school te gebruiken. Er is individuele psychomotorische therapie, psychomotorische therapie in een groep en gezins-psychomotorische therapie.

Wie geeft de behandeling?
De groepsbehandeling vindt plaats in de gymzaal in de praktijk en wordt gegeven door Danielle Bax-Goedhart, Noah van den Belt en Anneli (PMT'er + Orthopedagoog). Er doen maximaal zes kinderen mee aan de behandeling.

Praktische informatie
Het rooster kunt u onderaan de pagina terugvinden. De behandeling vindt plaats in Bodegraven op de Botter 17. Wij hebben een spiksplinternieuwe gymzaal waarin wij alle ruimte hebben voor deze training. Aanmelden kan via de website. De behandeling wordt vergoed wanneer u in het bezit bent van een verwijzing of een beschikking via het sociaal team. 

Mindfulness

 

 

Actueel rooster

  1. Woensdag 17 mei - 14:00-14:45
  2. Woensdag 24 mei - 14:00-14:45
  3. Woensdag 31 mei - 14:00-14:45
  4. Woensdag 7 juni - 14:00-14:45
  5. Woendag 14 juni - 14:00-14:45
  6. Woensdag 21 juni - 14:00-14:45
  7. Woensdag 28 juni - 14:00-14:45
  8. Woensdag 5 juli - ouder & kind

Er is een online ouderbijeenkomst op 31 mei van 10:00-11:00. De trainers versturen een link.

De eindgesprekken worden in de zomervakantie ingepland. 

 

Meld je hier aan voor deze training

Doe-het-zelf-knop Upload verwijzing