Onze huidige wachttijd bedraagt momenteel 3 maanden. 

Direct aanmelden!

acceptance commitment therapy

de ACT CLUB - doen wat werkt!

De ACT CLUB is bedoeld voor jongeren die vastlopen en de moed hebben om hier iets aan te willen veranderen. 

Veel jongeren ervaren tegenwoordig stress. Ze kunnen zich anders dan anderen voelen, hebben moeite met het maken van keuzen en/of het aanpakken van dingen die zij anders willen. Ook kun je piekeren of juist somber voelen. Soms weten ze ook niet meer wat ze echt zelf willen waardoor je je 'stuurloos' voelt. Herken jij dit? Welkom bij de ACT club!

Wat leer je in de ACT CLUB?

 • Je leert jezelf beter kennen (wat zijn mijn kwaliteiten en wat vind ik belangrijk). 
 • Je leert te ontdekken wat jouw buitenste laag is (hoe kom je over naar anderen) maar ook wie je van binnen bent (ui-oefening). 
 • Je leert te doen wat je energie geeft en waar je jouw kwaliteiten in kan zetten.
 • Je leert wat angst is, hoe je dit juist kunt aangaan (waardoor angst kleiner wordt), hoe je weer kunt relaxen in spanningsvolle situaties en wat het 'spotlight effect' betekent. 
 • Je leert fijne gedachten herkennen maar ook gedachten die je juist niet verder helpen, door deze te delen met elkaar zul je merken dat je niet de enige bent. 
 • Je leert zelfvertrouwen uit te stralen door te werken met je lijf (boksen en stevig staan). 
 • Je leert uit 'vastzittende gedachten' te komen door bijvoorbeeld afleiding te zoeken, op een afstandje naar gedachten te kijken, de gedachten een 'naam' geven en het er 'laten zijn' waardoor het ook weer weg gaat. 
 • Je leert vaardigheden in het om gaan met stress en lastige situaties, door handig om te gaan met wat je denkt en voelt.
 • Je leert kleine haalbare stappen te zetten en positieve ervaring op te doen. Hierdoor zal je meer zelfvertrouwen krijgen en minder van slag raken als er iets tegen zit of niet gelijk lukt (hobbels op de weg).

Het doel
Het doel van de behandeling is dat je leert hoe jij meer jezelf kunt zijn. En hoe je bezig blijft met het ontwikkelen van jezelf, zoals creatief zijn, nieuwe dingen uitproberen, en zelfstandiger worden. Daarnaast leer je hoe je handig kunt omgaan met de hobbels die je in je leven tegen komt (lastige gedachten en emoties, stress en uitdagende situaties).

hoe gaat het praktisch in zijn werk? 
Voordat je van start gaat zal er een intakegesprek plaats vinden waarin je doelen stelt, hierdoor is het duidelijk waar je aan wil gaan werken. Er zitten maximaal acht jongeren in een groepje, het voordeel hiervan is dat alle jongeren in nagenoeg hetzelfde schuitje zitten. Je kunt hierdoor ontdekken dat je niet de enige bent die ergens mee worstelt. Ook is de club zo ingericht dat we veel van elkaar gaan leren. Je leert je eigen weg te kiezen. Het is geen snelweg naar geluk maar een weg die stap voor stap genomen moet worden. Kom je er bij?

De ACT CLUB is gebaseerd op ACT Your Way. De methode ACT is een eigentijdse gedragstherapeutische behandelvorm en acceptatiegerichte interventies combineert met rechtstreekse gedragsverandering. 

Waar?

Bodegraven, Botter 17 in onze spiksplinter nieuwe groepsruime waardoor wij alle ruimte hebben. 

wie en Wat?

De club is bedoeld voor jongeren vanaf 12 tot 18 jaar. Er wordt bij het intakegesprek bekeken of de leeftijd passend is in de groepssamenstelling. Er zijn acht bijeenkomsten van 60 minuten met een groepje van maximaal acht jongeren en twee behandelaren. 

Kosten?  

De groepsbehandeling wordt vergoed wanneer er een verwijzing aanwezig is van een huisarts, medisch specialist of een beschikking via het Sociaal Team. De particuliere kosten voor deelname bedraagt: 425,- per jongere, inclusief intakegesprek. 

aanmelden 

ACT

 

ROOSTER ACT-CLUB september 2023

 1. Maandag 25 september 2023 - 16:00-17:00
 2. Maandag 2 oktober 2023 - 16:00-17:00
 3. Maandag 9 oktober 2023 - 16:00-17:00

Herfstvakantie

 1. Maandag 23 oktober 2023 - 16:00-17:00
 2. Maandag 30 oktober 2023 - 16:00-17:00
 3. Maandag 6 november 2023 - 16:00-17:00
 4. Maandag 13 november 2023 - 16:00-17:00
 5. Maandag 20 november 2023 - 16:00-17:00

Meld je hier aan voor deze training

Doe-het-zelf-knop Upload verwijzing