Wij hebben momenteel een wachtlijst van ongeveer vier maanden. 

Direct aanmelden!

AANBOD

VOOR
WIE?

Een Stap Voor is een laagdrempelige praktijk voor kinderen en jeugdigen, vanaf 4 tot 18 jaar. Sinds april 2020 bieden wij ook hulp aan 'new moms'. 

Ons uitgangspunt is dat een probleem of een (psychische) klacht nooit op zichzelf staat. Problemen worden geboren in een bepaalde context of leefomgeving: gezin, familie, school, buurt.

Wij bieden hulp aan ouders, gezinnen en kinderen met klachten zoals tics, somberheid, laag zelfbeeld, trauma’s, boze buien, rouw, dwangmatig gedrag, (sociale) angsten, laag zelfbeeld, TOS, selectief mutisme, ARFID, ADHD en autisme spectrum stoornissen. Ook bieden wij hulp voor ouder-kind relatieproblematiek, hechtingsvragen, kinderen die niet meer naar school gaan vanwege angst/trauma ('thuiszitters'), kinderen die stemmen horen en systemische hulpvragen. Worstelingen rondom gender identiteit zijn tenslotte ook van harte welkom. Wij bieden geen passende hulp voor eetstoornissen zoals anorexia of boulimia, laagbegaafdheid en complexe echtscheidingsproblematiek.

Scroll verder naar onderen om te lezen binnen welke regio's wij vergoede hulp mogen bieden. Herkenbaar?

Boos gedrag
Druk gedrag
Piekeren
Negatief zelfbeeld
Somber en teruggetrokken gedrag
Angst om te praten (selectief mutisme)
Concentratieproblemen
Tics
Dwangmatig gedrag
Autisme
ADHD
TOS – taalstoornis
Trauma: ingrijpende gebeurtenissen
Sociale moeilijkheden
Angsten en specifieke fobieën
Weinig zelfvertrouwen
Rouwverwerking
Worstelen met geaardheid
Gender vragen
Omgaan met chronische ziekte
Veel spanning in thuissituatie

EEN STAP VOOR

AANBOD

Wij bieden meerdere soorten hulpvormen aan. Wij bieden hulp met een kortdurend karakter, dit betekent dat ouders én kinderen vaak binnen drie tot zes maanden weer zonder onze hulp verder kunnen.

Wij zijn gecontracteerd met regio Midden-Holland en Utrecht-West. Dat betekent dat de psychologische of pedagogische hulp voor Kind & Jeugd vergoed wordt middels een verwijzing of beschikking.

Onder Midden-Holland valt: Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard, Waddinxveen en Zuidplas. Ook ouders en kinderen van buiten de regio zijn van harte welkom middels een particulier traject. 

Onder Utrecht-West valt Woerden, Linschoten, Oudewater, Montfoort, Zegveld en De Ronde Venen. 

We hebben géén contract met Utrecht-Stad (waaronder o.a. Vleuten en Leidsche Rijn) en geen contract met Boskoop. 

ONze ZUSJEs

ONDERWIJSPRAKTIJK
'EEN STAP WIJZER'

‘Onderwijspraktijk Een Stap Wijzer’ zit in Bodegraven gevestigd. Zij bieden o.a. dyslexie en dyscalculie onderzoek.

Bezoek de website

psychologiepraktijk 'een stap verder'

Psychologiepraktijk 'Een stap verder' zit in Bodegraven gevestigd. Zij bieden o.a. behandeling en coaching voor uiteenlopende problematiek bij (jong-)volwasssenen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Een Stap Voor. 

Doe-het-zelf-knop Upload verwijzing