Wij bieden nu ook EMDR-therapie aan voor moeders!

Direct aanmelden!
Onderzoek

DIAGNOSTIEK

ONDERZOEK

DIAGNOSTIEK

ONDERZOEK

Wanneer er vragen ontstaan over de ontwikkeling van een kind kan onderzoek helpend zijn. Het breed in kaart brengen van de ontwikkeling kan richting en duidelijkheid geven voor aanpak en/of behandeling. Middels (diagnostisch) onderzoek wordt geprobeerd om de vraag “wat is er aan de hand?” te beantwoorden. Tijdens onderzoek houden wij onze professionele blik breed. Dat wil zeggen dat wij de gehele unieke ontwikkeling onder de loep nemen. Het doel is om vervolgens met elkaar te komen tot een gedeelde visie op wat er allemaal meespeelt in het functioneren van het kind. Het is mogelijk dat hier een diagnose uit naar voren komt. Hier staren wij ons niet blind op, onze blik blijft breed en dynamisch. Vanuit het onderzoek ontstaan er handvatten een aanknopingspunten voor verdere behandeling. Wij zien onderzoek dan ook vaak als een ‘startpunt’ en niet zozeer als ‘einddoel’.

WAT VOOR SOORT ONDERZOEK?

  • Screenend onderzoek
  • Breder diagnostisch onderzoek
  • Intelligentie onderzoek middels WISC-V of WPPSI-III

Screenend onderzoek wordt veelal ingezet om te bekijken of er aanleiding is om breder onderzoek te doen. We werken hierdoor ‘getrapt’ en doen hierdoor wat écht nodig is. In breder onderzoek worden alle facetten binnen het diagnostische proces doorlopen. In sommige situaties is het voldoende om de intelligentie te meten. Soms kunnen klachten verklaard worden uit een uitzonderlijke hoge (hoogbegaafdheid) of juiste lagere intelligentie.

Direct aanmelden

Intelligentie onderzoek

Ervaring

Wij hebben onze zoon laten onderzoeken omdat wij ons steeds meer zorgen maakte zijn ontwikkeling. Wij hebben de zorgen bij Een Stap Voor besproken en de professional nam ons uiterst serieus. Er werd een plan gemaakt om breed onderzoek te starten. Wij zijn als ouders geen fan van stempels maar we snappen ook dat het soms wel helpend kan zijn.

Ons kind is meer dan een diagnose. Dat is wat door de professional op ons hart gedrukt werd. Een breed onderzoek geeft inzicht in sterke punten en ontwikkelpunten. Hierdoor kun je als ouders en bijvoorbeeld school beter inspelen op het kind. Er is nu uiteindelijk een diagnose gesteld waarin wij ons konden vinden. We snapte nu beter waar gedrag vandaan komt. Nog belangrijker vonden wij de tips en adviezen én de uitleg over het allemaal werkt in het hoofdje van onze zoon. Onze zoon zit nu lekker in zijn vel en dat is waar het ons om gaat.

Doe-het-zelf-knop Upload verwijzing