Wij bieden nu ook EMDR-therapie aan voor moeders!

Aanmelden New Mom
EMDR-therapie

EMDR

NEW MOM TRAJECT

EMDR

NEW MOM TRAJECT

Wij bieden EMDR-therapie aan voor ‘new moms’ met klachten voortkomend uit een zware zwangerschap, ingrijpende bevalling (bevallingstrauma) of een nare kraamperiode. Door zo'n onverwerkte traumatische of ingrijpende ervaring kunnen er klachten ontstaan. Met 'new moms' bedoelen we vrouwen die nét moeder zijn geworden. Maar natuurlijk is dit traject ook bedoeld voor moeders van een tweede of derde kindje. Ook de moeders die pas na een langere periode klachten ontwikkelen zijn van harte welkom. 

De 'new moms' die wij in onze praktijk zien ervaren uiteenlopende klachten. Sommige moeders hebben last van nachtmerries, ervaren (nieuwe) angsten, stress, verdriet, schuldgevoel of kunnen lastig genieten van het moederschap. Wanneer een 'new mom' hierdoor vastloopt en psychische klachten ontwikkelt kan dit veel impact hebben op je leven. Juist wanneer je moeder geworden bent en je voor een baby moet (kunnen) zorgen.

Door de traumatische of ingrijpende gebeurtenissen te behandelen zien wij 'new moms' opknappen en hun leven als kersverse ouder (positief) voortzetten. Ons motto luidt: een blije mama is een blije baby. Wanneer je als moeder lekker in je vel zit kun je meer genieten van het moederschap. Dit heeft vanzelfsprekend een positief effect op je kindje. 

hoe ziet de behandeling er uit? 

Een 'new mom traject' is een kortdurend traject (3-7 sessies) middels EMDR-therapie. Vaak zien we dat 2-4 sessies behandeling voldoende zijn. Alvorens we van start gaan zal er een intakegesprek plaats vinden. Ook om te bekijken of de klachten passend zijn bij ons aanbod. De kosten zijn naderhand in te dienen bij de zorgverzekeraar, lees voor meer informatie onze tarieven pagina - new mom trajecten. 

EMDR therapie is een wetenschappelijk aangetoonde kortdurende methode met mooie positieve resultaten. EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Het is een behandelmethode om traumatische of ingrijpende ervaringen te verwerken. Deze behandelmethode wordt in Nederland bij volwassenen toegepast sinds 1994 en bij kinderen en jongeren sinds 2000. Bij EMDR worden traumatische herinneringen eerst geactiveerd en dan gecombineerd met een afleidende taak zoals oogbewegingen. Zo wordt de informatieverwerking in de hersenen gestimuleerd.

Wij bieden de behandeling bij ons in de praktijk. Wanneer de voorkeur uitgaat naar online behandelen (middels bijvoorbeeld beeldbellen) kan worden overlegd welke sessies hiervoor geschikt zijn. 

Twijfel je of de therapie bij je past? Of heb je vragen? Neem dan gerust contact op. Aanmelden kan door ons new mom aanmeldformulier in te vullen. Wil je onze new moms brochure online bekijken, klik dan hier.  

Direct aanmelden

Sociale vaardigheidstraining

Ervaring

Na een heftige bevalling heb ik de tijd nodig gehad om alles te verwerken. Ik merkte dat het bleef knagen en ik er mee bezig bleef zijn. Ik kon bijvoorbeeld eindeloos piekeren over hoe dingen rondom de bevalling zijn gelopen en hoe ik dingen anders had kunnen doen. Wanneer ik terugdacht aan de bevalling kon ik de spanning weer in mijn lijf voelen. Na een aantal maanden was de maat vol, ik heb aan de bel getrokken en heb mij aangemeld voor een EMDR traject bij Een Stap Voor. Ik heb niet veel sessies nodig gehad, het was best even pittig maar het hielp heel snel. Het leek wel alsof ik daarna pas écht kon genieten van mijn baby. Ik ben blij dat ik dit aangegaan ben, ik kijk dan ook tevreden terug op mijn New Mom traject.

Doe-het-zelf-knop Upload verwijzing