Let op: de wachttijd is helaas opgelopen tot augustus/september

Aanmelden New Mom
EMDR-therapie

EMDR

NEW MOM TRAJECT

EMDR

NEW MOM TRAJECT

Wij bieden EMDR-therapie aan voor ‘new moms’ met klachten voortkomend uit een zware zwangerschap, ingrijpende bevalling (bevallingstrauma) of een nare kraamperiode. Door zo'n onverwerkte traumatische of ingrijpende ervaring kunnen er klachten ontstaan. Met 'new moms' bedoelen we vrouwen die nét moeder zijn geworden. Maar natuurlijk is dit traject ook bedoeld voor moeders van een tweede of derde kindje. Ook de moeders die pas na een langere periode klachten ontwikkelen zijn van harte welkom. 

De 'new moms' die wij in onze praktijk zien ervaren uiteenlopende klachten. Sommige moeders hebben last van nachtmerries, ervaren (nieuwe) angsten, stress, verdriet, schuldgevoel of kunnen lastig genieten van het moederschap. Wanneer een 'new mom' hierdoor vastloopt en psychische klachten ontwikkelt kan dit veel impact hebben op je leven. Juist wanneer je moeder geworden bent en je voor een baby moet (kunnen) zorgen.

Door de traumatische of ingrijpende gebeurtenissen te behandelen zien wij 'new moms' opknappen en hun leven als kersverse ouder (positief) voortzetten. Ons motto luidt: een blije mama is een blije baby. Wanneer je als moeder lekker in je vel zit kun je meer genieten van het moederschap. Dit heeft vanzelfsprekend een positief effect op je kindje. 

hoe ziet de behandeling er uit? 

Een 'new mom traject' is een kortdurend traject (3-7 sessies) middels EMDR-therapie. Alvorens we van start gaan zal er een intakegesprek plaats vinden. Ook om te bekijken of de klachten passend zijn bij ons aanbod. 

EMDR therapie is een wetenschappelijk aangetoonde kortdurende methode met mooie positieve resultaten. EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Het is een behandelmethode om traumatische of ingrijpende ervaringen te verwerken. Deze behandelmethode wordt in Nederland bij volwassenen toegepast sinds 1994 en bij kinderen en jongeren sinds 2000. Bij EMDR worden traumatische herinneringen eerst geactiveerd en dan gecombineerd met een afleidende taak zoals oogbewegingen. Zo wordt de informatieverwerking in de hersenen gestimuleerd. Wil je meer weten? Bekijk hier een duidelijk educatief filmpje over EMDR.

Wij bieden de behandeling bij ons in de praktijk. Wanneer de voorkeur uitgaat naar online behandelen (middels bijvoorbeeld beeldbellen) kan worden overlegd welke sessies hiervoor geschikt zijn. 

tarieven

Waarbij hulp aan kinderen en jongeren via de gemeente verloopt, verloopt volwassenzorg via uw zorgverzekeraar. Wij hebben geen contracten afgesloten met zorgverzekeraars, dit betekent dat hulp aan volwassenen vanuit onze praktijk niet vergoed wordt. Zorgverzekeraars vragen om uitgebreide administratieve eisen voor volwassenen en aan deze eisen voldoen wij niet. Onze systemen zijn voornamelijk ingericht op kinderen en jongeren waar andere (administratieve)regels van toepassing zijn. Neemt niet weg dat wij ruim voldoende expertise in huis hebben voor hulp aan volwassenen. Doordat het traject doorgaans relatief kort duurt (3-7 sessies) zijn de kosten overzichtelijk en op voorhand redelijk goed in te schatten. Ons New Mom uurtarief bedraagt € 95,- per sessie. Je ontvangt maandelijks een factuur. 

Twijfel je of de therapie bij je past? Of heb je vragen? Neem dan gerust contact op. Aanmelden kan door ons new mom aanmeldformulier in te vullen. Wil je onze new moms brochure online bekijken, klik dan hier.  

Direct aanmelden

Sociale vaardigheidstraining

Ervaring

Een kortere wachtijd dan de grote ggz instellingen. Huiselijke kamers en rustige veilige sfeer. Ze kijken echt samen met de ouder wat t beste is voor je kind en geven hun visie wanneer wij dit vragen. Na wat testjes zijn we gestart met een behandeling en dit heeft ons kind ontzettend veel opgeleverd. En niet alleen ons kind, wij als gezin zijn gegroeid. Heel blij mee.

* recensie vanuit de evaluatie vragenlijst

Doe-het-zelf-knop Upload verwijzing