Wij bieden nu ook EMDR-therapie aan voor moeders!

Direct aanmelden!
EMDR-therapie

EMDR

NEW MOM TRAJECT

EMDR

NEW MOM TRAJECT

Sinds april 2020 bieden wij EMDR-therapie aan voor moeders die last hebben van een ingrijpende bevallingservaring of kraamperiode. Wanneer een 'new mom' vastloopt in het verwerken van zo’n life event kan dit veel impact hebben op je leven. Juist wanneer je moeder geworden bent en je voor een kleine baby moet zorgen. Sommige moeders die zich bij ons aanmelden voor een 'new mom traject' ervaren een gevoel van machteloosheid en/of van controle. Beelden kunnen zich opdringen, soms zijn er nachtmerries, (nieuwe) angsten en genieten van de eerste periode is vaak lastig. Andere moeders zijn vooral verdrietig of voelen zich schuldig over hoe bepaalde dingen zijn verlopen tijdens de bevalling of de kraamweek. 

Wij bieden voor deze 'new moms' een kortdurend traject (3-7 sessies) middels EMDR-therapie. Vaak zien we dat 2-4 sessies voldoende zijn. De kosten zijn naderhand in te dienen bij de zorgverzekeraar, lees voor meer informatie onze tarieven pagina - new mom trajecten. 

WAT IS EMDR THERAPIE?

EMDR therapie is een wetenschappelijk aangetoonde kortdurende methode met mooie positieve resultaten. EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Het is een behandelmethode om traumatische of ingrijpende ervaringen te verwerken, bijvoorbeeld een (verkeers)ongeluk, een overval, medische handelingen/situaties en pesterijen. Deze behandelmethode wordt in Nederland bij volwassenen toegepast sinds 1994 en bij kinderen en jongeren sinds 2000. Bij EMDR worden traumatische herinneringen eerst geactiveerd en dan gecombineerd met een afleidende taak zoals oogbewegingen. Zo wordt de informatieverwerking in de hersenen gestimuleerd.

Twijfel je of de therapie bij je past? Neem dan gerust contact op.

Direct aanmelden

Sociale vaardigheidstraining

Ervaring

Na een heftige bevalling heb ik de tijd nodig gehad om alles te verwerken. Ik merkte dat het bleef knagen en ik er mee bezig bleef zijn. Ik kon bijvoorbeeld eindeloos piekeren over hoe dingen rondom de bevalling zijn gelopen en hoe ik dingen anders had kunnen doen. Wanneer ik terugdacht aan de bevalling kon ik de spanning weer in mijn lijf voelen. Na een aantal maanden was de maat vol, ik heb aan de bel getrokken en heb mij aangemeld voor een EMDR traject bij Een Stap Voor. Ik heb niet veel sessies nodig gehad, het was best even pittig maar het hielp heel snel. Het leek wel alsof ik daarna pas ├ęcht kon genieten van mijn baby. Ik ben blij dat ik dit aangegaan ben, ik kijk dan ook tevreden terug op mijn New Mom traject.

Ik ben verwijzer Upload verwijzing