
Traject
GROEPSBehandElinG
TRAJECT
GROEPSbehandeling
In sommige situaties is een groepsbehandeling passend. Denk bijvoorbeeld aan het versterken van sociale vaardigheden. Een kind kan vele malen beter oefenen in een groepje met leeftijdsgenoten dan met een therapeut één op één. Vaak kan een groepje ook steun bieden, er zitten immers meerdere kinderen in een groep met dezelfde problemen. Hierdoor krijg je het gevoel dat je niet alleen bent.
Als een groepsbehandeling passend lijkt wordt dit met u besproken, ook mag u dit zelf natuurlijk aankaarten. Wij bieden verschillende soorten groepsbehandelingen aan.
Voor ouders van temperamentvolle, prikkelgevoelige kinderen hebben we de online training Pareltjes in de dop. Ouders leren hoe ze hun kind kunnen begeleiden, machtstrijden kunnen doorbreken en een sterke band kunnen opbouwen. In vijf interactieve sessies krijgen zij praktische handvatten om hun kind te ondersteunen.
Voor kinderen die opgroeien in een onrustige thuissituatie, zoals een afwezige ouder, recente scheiding of verblijf in een pleeggezin, is er de Samen Sterk Club. In acht bijeenkomsten bieden we een veilige plek waar kinderen zich gehoord en gesteund voelen. Via psychomotorische therapie (PMT), creatieve werkvormen en symbolische opdrachten werken ze aan veerkracht en ontspanning.
Kinderen die intense emoties ervaren, kunnen meedoen aan de groep Reguleren kun je leren. In deze behandeling leren kinderen (8-12 jaar) hun emoties herkennen en ermee omgaan. Door ervaringsgerichte oefeningen en speelse uitleg over emoties ontdekken ze hoe ze spanning kunnen reguleren. Ouders worden hierbij betrokken, zodat ze hun kind beter kunnen ondersteunen.
Voor kinderen die worstelen met een negatief zelfbeeld of weinig zelfvertrouwen is er de Blij met mij-club. In deze training leren kinderen op een positievere manier naar zichzelf te kijken en werken ze aan meer zelfvertrouwen. We gebruiken de bewezen COMET-methode, waarin positief denken en herinneren centraal staan. Ouders volgen tegelijkertijd een online module, zodat zij hun kind hierin kunnen ondersteunen. Ook is er een ouderbijeenkomst.
Voor kinderen die sociale vaardigheden willen versterken bieden we de SOVA-training aan. In acht bijeenkomsten oefenen ze met contact maken, samenwerken, grenzen aangeven en omgaan met lastige situaties zoals pesten. Door spel en ervaringsgerichte oefeningen vergroten ze hun zelfvertrouwen. Ouders worden via een online bijeenkomst meegenomen in wat hun kind leert, zodat zij hen hierbij kunnen ondersteunen.
Ouders die overwegen om diagnostisch onderzoek (zoals voor ADHD of autisme) te laten doen bij hun kind, raden we aan om eerst onze webinar te volgen. Hierin geven we heldere uitleg over de onderzoeksprocedure, de voor- en nadelen van een diagnose en wat wij als praktijk kunnen bieden. Dit helpt ouders om een weloverwogen keuze te maken.
Voor kinderen die na de zomervakantie naar de brugklas gaan, organiseren we in de zesde week van de zomervakantie een driedaagse Powertraining. Hierin werken we aan zelfvertrouwen, sociale vaardigheden en praktische schoolvaardigheden zoals plannen en organiseren. Ook leren kinderen omgaan met spanning en groepsdruk, zodat ze met een sterke start aan hun middelbareschooltijd kunnen beginnen.
Onder het kopje ‘agenda’ kunt u ons actuele training en workshop aanbod vinden. Hier vindt u ook gedetailleerde informatie over de inhoud van de training. Klik hier voor de directe link naar onze agenda.

